Finské specialitky
Speciality finské kuchyně
karjalanpaisti (karelská pečeně) - chutný pokrm z hovězího a skopového masa s karotkou
poronkäristys (sobí guláš) - osmažené a podušené kousky sobího masa
poronpaisti (sobí pečeně)
karjalan piirakat (karelské pirohy) - připravované z žitné mouky s rýžovou nebo bramborovou náplní, podávané teplé s vaječnou pomazánkou
kalakukko - specialita typická obzvláště pro oblast Kuopio ve východním Finsku; ryby s vepřovým masem zapečené v žitném chlebovém těstě
mustamakkara (černá klobása) - krvavá tlačenka, specialita Tampere, podávaná většinou s brusinkovým džemem
Komentáře
Přehled komentářů
čau, zajímalo by mě jak se ty jídla připravují, neměl/a by jsi recept?
Recepty
(DJTurner, 9. 12. 2008 19:58)